Over ons

Historie

De geschiedenis van Ovimex gaat honderd jaar terug. In 1922 krijgt de jonge handelsman Hendrik (Henne) Veldwachter uit Colmschate de kans van zijn leven. Onder de vleugels van Philip van Son en Co uit Colmschate verhandelt hij lakstiften in binnen- en buitenland. Vanuit dat ambt ontstaat de handelsnaam Ovimex; een afkorting van de Overijsselse im- en exportmaatschappij. Wat begon in een schuurtje, groeit in honderd jaar tijd uit tot een moderne crossmediaspecialist.

Jaren van groei

Na de aanschaf van een degelpersje, stort Henne zich samen met drukker Derk Slot in de wereld van het drukwerk. Doordat de vraag naar bedrukte producten blijft stijgen, wordt het schuurtje ingeruild voor een winkel in de Gieterijstraat in de Deventerse Raambuurt. In 1933 koopt Henne een deel van de karakteristieke panden van een failliete ijzergieterij aan de Hallenstraat. De oude gieterij en machinefabriek worden omgebouwd tot een moderne drukkerij.

Grafische ontwikkelingen

De ontwikkelingen in de grafische markt zijn positief, in de jaren zestig besluit de Deventer drukkerij dan ook te investeren in een rotatiepers. Als Ovimex de overstap maakt naar de nieuwe druktechniek offset, is de groei niet meer te houden. In 1989 verhuist Ovimex naar het pand aan de Herfordstraat in Deventer, waar je nu nog steeds terecht kunt voor je drukwerk. Offset wordt overbodig als Ovimex vanaf de jaren negentig uitblinkt in digitale printtechnieken. In de praktijk betekent dat snellere productietijden en de mogelijkheid om gepersonaliseerde oplages te printen.

Mis niets! Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief.
Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.

Over Ovimex

Ovimex staat voor vakmanschap en daadkracht. Drukwerk kent voor ons geen geheimen. We hebben  grafische kennis en onze technologie maakt de communicatie met onze relaties een stukje makkelijker. Als jij tevreden bent, zijn wij gelukkig. Daarom creëren we losse grafische producties en  totaaloplossingen in ICT en print. Dat is waar onze passie ligt. Met die gedrevenheid, kennis en ervaring zorgen we ervoor dat het drukwerkproces perfect aansluit bij jouw werkwijze en wensen.

Samenwerking

Van ambachtelijke drukker tot moderne crossmediaspecialist; dat is hoe Ovimex zich in de afgelopen honderd jaar ontwikkeld heeft. De samenwerking met onze relaties speelt daarbij een centrale rol. We maken het contact zo persoonlijk en eenvoudig mogelijk. Met één muisklik krijgt je toegang tot online applicaties die de communicatie snel en overzichtelijk maken. Op deze manier staan we 24 uur per dag voor je klaar.

Ambitie

Het plezier in ons vak en het persoonlijke contact geeft ons energie. Samen met jou creëren we een mooi product. Onze ambitie is om ook in de toekomst mee te werken aan jouw succes. We willen onze kennis en kunde nog grootser inzetten, zodat we nog betere producten en service kunnen leveren. We kijken vooruit en zorgen dat we elke keer een stapje verder zijn – voor onszelf, maar vooral voor jou.

Hans Klunder

Hans Klunder

Senior accountmanager/drukwerkexpert

hans.klunder@ovimex.nl
Frank Dijkman

Frank Dijkman

Algemeen directeur

frank.dijkman@ovimex.nl
Jan Mulder

Jan Mulder

Calculator/orderbegeleider

jan.mulder@ovimex.nl
Mike Savelkoel

Mike Savelkoel

Productieleider

mike.savelkoel@ovimex.nl
Sonja Fredriks

Sonja Fredriks

Receptioniste/administratie

sonja.fredriks@ovimex.nl
Suzanne van der Kroon

Suzanne van der Kroon

Receptioniste/administratie

receptie@ovimex.nl
Willy Eilander

Willy Eilander

Receptioniste/telefoniste

willy.eilander@ovimex.nl
Jan Tijs Heideveld

Jan Tijs Heideveld

ICT

jan.tijs.heideveld@ovimex.nl