Maak samen met Ovimex The Switch
14-03-2012

The Switch, dat is kiezen voor FSC® recycled papier voor al uw communicatie: voor boeken en magazines, voor catalogi en brochures, voor mailings en posters. Met oog voor kwaliteit en voor het milieu. Wie The Switch maakt, maakt ook een verschil voor z’n klanten, z’n stakeholders, z’n lezers. Wie The Switch maakt, maakt een statement. Maak er ook uw statement van.

Kinderkledingbeurs Vijfhoek ontvangt Posters
28-02-2012

Ovimex heeft aan de organisatie van de Kinderkleding- en speelgoedbeurs Vijfhoek de gesponsorde posters en leaflets geleverd.

Atlas van de Belevingswereld

De Deventer grafisch ontwerper Jean Klare (1969) is maker van de Atlas van de Belevingswereld. Het is een atlas met denkbeeldige kaarten die niet het landschap van de aarde verbeelden, de wereld van het dagelijks bestaan in kaart brengen. Ovimex bouwde een Brandportal op maat waarmee mensen zelf hun kaarten kunnen maken. Een onorthodoxe toepassing van een bekend platform.

De Deventer grafisch ontwerper Jean Klare (1969) is maker van de Atlas van de Belevingswereld. Het is een atlas met denkbeeldige kaarten die niet het landschap van de aarde verbeelden, de wereld van het dagelijks bestaan in kaart brengen.

De steden, rivieren en eilanden in deze kaarten heten Verandering, Chaos of Groei en liggen in gebieden als Bergen van Werk, Zee van Mogelijkheden of Bronnen van Inspiratie. Het boek verscheen voor het eerst in 2000 en werd in 16 vertalingen wereldwijd verspreid. Van het boek zijn meer dan 400.000 exemplaren verkocht.

In 2011 verscheen zijn geheel herziene Grote Atlas van de Belevingswereld bij uitgeverij de Harmonie in Amsterdam. Er bleek veel vraag te zijn naar het zelf kunnen maken van de kaarten. Klare zocht naar een manier om dat mogelijk te maken en vond die in de Ovimex Brandportal.

Voor grafisch ontwerpers is dat een mooie oplossing om klanten in staat te stellen binnen een vastgestelde huisstijl hun eigen variaties te maken, perfect voor het wijzigen van visitekaartjes of personeelsadvertenties bijvoorbeeld. Dat is een mooie oplossing voor wat traditioneel een soms vervelende, omslachtige (en voor klanten dure) nasleep was van een visuele identiteit.’

‘Ik maakte kennis met Ovimex op een beurs in Deventer en zag meteen dat die toepassing een antwoord op mijn vraag kon zijn. Normaal gesproken wordt de brandportal ingezet voor het vervaardigen van gebruiksdrukwerk, maar je kunt er nog veel meer mee doen. Voor het vervaardigen van variabele grafische kunst bijvoorbeeld, zoals mijn kaartontwerpen.

Jan Tijs Heideveld heeft als projectmanager samen met programmeur Rick Dijkman perfect werk afgeleverd. Binnen 2 maanden bouwde Ovimex op maat voor de Belevingswereld een Brandportal waar mensen hun eigen kaart kunnen invullen. De vormgeving is helemaal aangepast zodat de gebruikerservaring naadloos op mijn webshop aansluit. De kaarten worden op de HP Indigo gedrukt, Ovimex regelt alles, inclusief de verzending, incasso en administratie. Zo kan me op het maken van nieuwe kaarten concentreren. De toepassing is vorige week live gegaan en er komen nu al aardig wat bestellingen en positieve reacties binnen. De komende maanden worden regelmatig nieuwe kaarten toegevoegd. Alle lof voor Ovimex. De samenwerking is me geweldig goed bevallen, op het gebied van projectmanagement, de kwaliteit van de implementatie en de grafische kwaliteit. We gaan nu verkennen welke mogelijkheden het systeem nog meer heeft om variabele producten te maken.’

Zelf een kaart maken? http://www.atlasvandebelevingswereld.nl

Delen |

Meer weten? Neem dan contact op met één van onze medewerkers

Hans Klunder
Senior accountmanager

Telefoon: +31 570 674 240
Mobiel: +31 651 310 288
Jan Tijs Heideveld
ICT Consultant

Telefoon: +31 570 674 240
Mobiel: +31 651 853 991
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst, als je wilt reageren dan kan dat door het reactieformulier die hier onder staat.
Reageren
Alleen geregistreerde gebruikers mogen reacties plaatsen, registreer een account of login
« Terug