Maak samen met Ovimex The Switch
14-03-2012

The Switch, dat is kiezen voor FSC® recycled papier voor al uw communicatie: voor boeken en magazines, voor catalogi en brochures, voor mailings en posters. Met oog voor kwaliteit en voor het milieu. Wie The Switch maakt, maakt ook een verschil voor z’n klanten, z’n stakeholders, z’n lezers. Wie The Switch maakt, maakt een statement. Maak er ook uw statement van.

Kinderkledingbeurs Vijfhoek ontvangt Posters
28-02-2012

Ovimex heeft aan de organisatie van de Kinderkleding- en speelgoedbeurs Vijfhoek de gesponsorde posters en leaflets geleverd.

Lange traditie in drukwerk

Ovimex heeft een lange traditie in drukwerkkwaliteit, al begon het bedrijf oorspronkelijk als handelsonderneming. Net na de Eerste Wereldoorlog zet de jonge handelsman Hendrik (Henne) Veldwachter uit Colmschate een gedurfde stap. Hij krijgt de kans om onder de vleugels van Philip van Son en Co lakstiften in binnen- en buitenland te verhandelen. Zo ontstaat de handelsnaam Ovimex (Overijsselse Im- en Exportmaatschappij). Wat begon in een schuurtje als kleine handelsmaatschappij groeide in bijna 100 jaar uit tot een moderne, multimediale dienstverlener.

Het begin van Ovimex
Vanuit een schuurtje blijft Ovimex groeien. Henne neemt een degelpersje van een failliet bedrijf over en stort zich samen met Derk Slot, drukker van beroep, in de wereld van de drukkerij. Het bedrijf is weliswaar niet bij een drukkersorganisatie aangesloten en ontbeert daarom erkenning, maar ziet de vraag naar bedrukte producten toch stijgen. Vanwege de behoefte aan meer bedrijfsruimte verhuist Ovimex naar een winkeltje in de Gieterijstraat in de Raambuurt.

Jaren van groei
In 1933 koopt Henne Veldwachter een deel van de karakteristieke panden van de failliete NV. Deventer ijzergieterij en machinefabriek v/h J.L. Nering Bögel en Co aan de Hallenstraat. Een jaar later trekt Ovimex in de door architect L. Mentink uit Olst verbouwde machinekamer. Op deze nieuwe locatie gaat het de daarop volgende decennia goed met Ovimex. De ontwikkelingen in de grafische markt zijn positief.

Met grote stappen voorwaarts
In de jaren zestig besluit Ovimex te investeren in een rotatiepers. Met rubber drukvormen worden onder meer zegelboekjes voor de Vivo gedrukt. De overstap naar het nieuwe fenomeen offset betekent voor Ovimex vooral kwalitatief een grote stap voorwaarts. Het bedrijf blijft groeien en in 1989 betrekt Ovimex het huidige pand aan de Herfordstraat te Deventer.

Digitale uitdaging
In 1990 is papier nog altijd één van de belangrijkste informatiedragers. Met de ‘voorzichtige’ introductie van digitale printtechnieken en Internet is het spectrum van informatiedragers halverwege de jaren ‘90 veel breder en uitdagender geworden. Ovimex is die uitdaging aangegaan. We hebben multimediale technieken uitgewerkt in concepten en opgenomen in onze dienstverlening. Zo kunnen we u altijd de beste oplossing bieden.

« Terug