Maak samen met Ovimex The Switch
14-03-2012

The Switch, dat is kiezen voor FSC® recycled papier voor al uw communicatie: voor boeken en magazines, voor catalogi en brochures, voor mailings en posters. Met oog voor kwaliteit en voor het milieu. Wie The Switch maakt, maakt ook een verschil voor z’n klanten, z’n stakeholders, z’n lezers. Wie The Switch maakt, maakt een statement. Maak er ook uw statement van.

Kinderkledingbeurs Vijfhoek ontvangt Posters
28-02-2012

Ovimex heeft aan de organisatie van de Kinderkleding- en speelgoedbeurs Vijfhoek de gesponsorde posters en leaflets geleverd.

Ovimex op weg naar een duurzame toekomst

De belangstelling voor maatschappelijk verantwoord ondernemen neemt toe in Nederland. Een groeiende bewustwording en de wil verantwoordelijkheid te nemen voor een steeds duurzamere invulling van de samenleving liggen daaraan ten grondslag. Ook voor Ovimex is MVO een punt van actieve aandacht. Onder de projectnaam ‘Ovimex op weg naar een duurzame toekomst’ (ODT) geven we daar een concrete invulling aan.

Cradle to Cradle
Het ODT-project is een uitdaging die anderhalf jaar geleden met enthousiasme door het hele team is opgepakt. Er zijn intussen diverse platformen die het doel nastreven om het proces van Cradle to Grave inzichtelijk en transparant om te buigen naar Cradle to Cradle (C2C). Voormalig minister Van der Hoeven zei een aantal maanden geleden: “Maatschappelijk ondernemen zit niet in je hoofd, maar in je hart.”

Grafimediabranche loopt voorop in MVO
Van oudsher heeft de GrafiMedia-industrie altijd al voorop gelopen met het adopteren en integreren van maatschappelijke ontwikkelingen. Binnen de Grafimediabranche is een MVO-norm ontwikkeld die geïnspireerd is op de ISO-26000 MVO richtlijn. Ovimex heeft dit platform gekozen als springplank naar de toekomst.

Concrete stappen
Ovimex heeft intussen een aantal stappen genomen die bijdragen aan een duurzamer productieproces binnen de onderneming. Concrete voorbeelden hiervan zijn:

  • Doelstelling certificering ‘Duurzaam Inkoop Grafimedia’ begin 2011
  • Het blijven investeren in digitale drukprocessen
  • Alcohol- en wasmiddelenreductie in offset
  • Het maken van een energiebesparingsplan

Het doel is om het project begin 2011 af te sluiten door het certificeren van Ovimex als onderneming die voldoet aan de MVO-norm. Wij zullen u zeker op de hoogte houden van de ontwikkelingen

Roland Wolters
Bedrijfsleider

Telefoon: +31 570 674 240
Mobiel: +31 622 601 715
« Terug